Telefoon en portofoon combineren
Algemeen

Telefoon en portofoon combineren

Denk aan een smart portofoon

Portofoons worden in tal van verschillende modellen aangeboden tegenwoordig. Heeft u echter al eens gehoord van een smartportofoon? Een smartportofoon is een combinatie van een mobiele telefoon en een portofoon. Dit biedt tal van verschillende voordelen, waarover we u in dit artikel graag meer vertellen. Niet onbelangrijk is het gegeven dat een smartportofoon over tal van extra’s beschikt, die een normale portofoon lang niet altijd heeft. Wist u bijvoorbeeld dat u met sommige modellen smartportofoons foto’s en video’s kunt maken? Het is zelfs mogelijk om de videobeelden live naar een centrale post te streamen, waar men vervolgens met u mee kan kijken! Zeker voor beveiligers biedt dit meer veiligheid tijdens hun werk. Denk bijvoorbeeld aan het in beeld brengen van een opstootje op een evenemententerrein.

Werking van een smartportofoon
Een smartportofoon is in verschillende opzichten een samenvoeging van een portofoon en een mobiele telefoon. Naast het reeds beschreven voorbeeld van de geïntegreerde camera in een smartportofoon kunt u met dit model portofoon bellen en sms’en. Dit valt te verklaren door het feit dat u een simkaart in de 
smartportofoon kunt stoppen, die u overal op de wereld bereik biedt. Of u nu op vakantie bent in Frankrijk, of in Nederland een surveillanceronde door een gebouw maakt, u kunt altijd communiceren via uw smartportofoon. Logischerwijs bepaalt u zelf of u de communicatie via de portofoon laat lopen, of via de netwerkverbinding van uw provider.

Dit beschrijft direct het belangrijkste voordeel van een smart portofoon: u heeft een beter en groter bereik dan met een portofoon. Wanneer het telefoonsignaal van uw smartportofoon wat minder is gebruikt u de portofoonfunctie. Mocht iemand met een portofoon te ver bij u vandaan zijn, dan kunt u overschakelen op de mobiele functie van uw smartportofoon.

GPS tracking via uw Smart Portofoon
Naast de camera en de mogelijkheid om te telefoneren via uw smartportofoon, beschikt dit communicatiemiddel vaak ook over een GPS tracking. Hoewel dit niet helemaal nieuw is (er zijn ook portofoons met een GPS functie), biedt u dit verschillende voordelen. In geval van nood weet een centrale post precies waar u zich bevindt. Zo kunnen er extra beveiligers naar uw locatie worden gestuurd als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft. Daarbij wordt het dankzij deze GPS tracking makkelijker om 
beveiligers te coördineren. Zo kan tijdens een evenement voorkomen worden dat beveiligers zich allemaal op dezelfde plek bevinden.

De combinatie van een camera, de GPS tracking en de mogelijkheid om live beelden te streamen maakt de smartportofoon steeds aantrekkelijker. Dit geldt in het bijzonder voor de beveiligers van grote winkelcentra en evenemententerreinen. Zij kunnen verdachte personen fotograferen en laten volgen door een centrale post, ze kunnen livebeelden maken van opstootjes, enzovoorts.

Terug naar blog overzicht:

 

circle-arrow-left Terug naar overzicht