Waterdichte Portofoons

Waterdichte Portofoons

Soms zijn er van die dagen. Dagen dat het onafgebroken regent. En dan ook nog zo’n dag dat jij toch naar buiten moet. Je werk als verkeersregelaar, beveiliger, of andere buitenwerkzaamheden kunnen niet wachten tot het droog is. Momenten waarop je liever binnen zat maar nu toch buiten in de regen staat.

Tijdens deze activiteiten in de regen zal ook de portofoon mee naar buiten moeten. Wat je natuurlijk niet wilt is dat deze na de regenbui zo doorweekt is dat je op zoek moet naar een nieuwe. Gelukkig bestaan er ook portofoons die een bepaalde vorm van waterdichtheid hebben.

IP waarde portofoons

Er bestaan verschillende gradaties voor waterdichte portofoons. Deze gradaties worden aangegeven met een IP codering. IP staat voor International Protection Rating. Kort samengevat, hoe bestendig is mijn portofoon tegen stof en water.

In onze webshop vind je portofoons met de volgende stof- en waterdichtheid gradaties:
- IP54
- IP55
- IP57
- IP67
- IP68

Zoals je ziet bestaan de gradaties uit twee nummers. Het eerste nummer is de bescherming tegen het binnendringen van voorwerpen en stof. Het tweede nummer is de bescherming tegen water. Hieronder een overzicht wat de cijfers inhouden.

Eerste cijfer

Omschrijving

5

beschermd tegen stof (stofvrij)

6

stofdicht

Tweede cijfer

Omschrijving

4

beschermd tegen opspattend water (spatwaterdicht)

5

beschermd tegen waterstralen (spuitwaterdicht)

6

beschermd tegen stortbuien

7

beschermd tegen onderdompeling tot 1 mtr. en 30 min. lang (waterdicht)

8

beschermd tegen verblijf onder water (drukwaterdicht)


Waterdichte accessoires

Een kwetsbaar punt bij de waterdichtheid is de accessoirepoort. Wanneer deze onafgedekt is dan is deze in de meeste gevallen niet waterdicht. Je kunt deze afdekken met het afdichtklepje wat meestal op de portofoon zit.

Maar nog mooier is misschien wel het toevoegen van een waterdichte accessoire. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speakermicrofoon of een oortje. Zorg er natuurlijk wel voor dat dit ook een waterdichte variant is.

Stevige waterdichte body

Een bijkomend voordeel van een waterdichte portofoon is de stevigheid van de body. Vaak is deze vele malen robuuster geproduceerd dan een gewone portofoon. Het kan dus zelfs goed zijn dat een waterdichte portofoon bij gebruik binnen de beste keuze is.

Nu we het toch over het gebruik van de portofoon binnen hebben. Ook hier kan water een grote rol spelen. Op veel (werk)plekken behoort aanraking met water tot de mogelijkheden. Hier gelden natuurlijk dezelfde zaken als bij gebruik in de regen. Een waterdichte portofoon kan ook in deze gevallen de oplossing betekenen.

Waterdichte portofoon hoes

Is je portofoon niet waterdicht maar moet je toch in de regen naar buiten? Dan biedt de waterdichte portofoonhoes de oplossing. In deze waterdichte zak kan de portofoon geplaatst worden. Hierdoor is je portofoon beschermt tegen vocht van buitenaf.

Waterdichte portofoons

In onze webshop staan veel verschillende waterdichte portofoons. Klik hier wanneer je naar een totaaloverzicht van deze portofoons wilt.

Een paar veel gekozen modellen zijn:
- Kenwood TK-3701D, professionele vergunning vrije IP55 portofoon
- Icom IC-F2100, professionele IP67 portofoon, veel gebruikt ook in zwembaden
- Motorola TLKR T92, IP67 portofoonset, voor particulier en zakelijk gebruik

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →