De portofoon met het grootste bereik
Algemeen

De portofoon met het grootste bereik

De meest gestelde vraag. Hier een uitleg.

Bij de aanschaf van een portofoon voor privé-, of zakelijk gebruik dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Denk aan het aantal kanalen wat via de portofoon kan worden gebruikt, het bereik van de portofoon, enzovoorts. Zeker wanneer u de portofoon buiten de deur gebruikt is een groot bereik essentieel! Denk bijvoorbeeld aan beveiligers van een compleet winkelcentrum of een groot evenemententerrein. Voor deze doelgroep is een groot bereik onmisbaar, omdat zij voortdurend met elkaar in contact moeten staan in geval van noodsituaties. Een signaal met ruis of helemaal geen signaal is in dit geval ondenkbaar! Ook voor het gebruik van portofoons binnen een bedrijfspand is een groot bereik belangrijk. In een bedrijfspand kan het bereik belemmerd worden door betonnen en metalen obstakels. Door voor een groot bereik te kiezen voorkomt u dat u geen signaal heeft.

In dit artikel zetten we een aantal portofoons op een rijtje met een groot bereik. Voor particulieren is het gebruik van een walkie talkie gebruikelijker. Het fijne aan een walkie talkie is onder meer dat u voor het gebruik van een walkie talkie vrijwel nooit een vergunning aan hoeft te vragen.

Portofoons met een groot bereik
Ons assortiment biedt u verschillende portofoons die een groot bereik hebben. Een goed voorbeeld van zo’n portofoon is de 
Baofeng UV-5RA Dualband, welke u een bereik van 60 kilometer biedt. Let wel, dit is het bereik in optimale omstandigheden en bij gebruik van externe hulpbronnen als externe antenne's of een repeater. Zoals eerder in dit artikel beschreven werd kan het bereik worden beperkt door betonnen en metalen obstakels. Wanneer u het bereik van 60 kilometer te groot vindt, dan kunt u naar vergunning vrije portofoons kijken. Deze portofoons hebben een zendbereik van 5 tot 7 kilometer en zijn daarmee ideaal voor beveiligers in winkelpanden of kleine winkelcentra. Ook op evenemententerreinen volstaan professionele vergunning vrije portofoons.

Ook de Wouxun KG-968 UHF IP66 met bluetooth portofoon is een model om te overwegen wanneer u op zoek bent naar een model met een groot bereik. Deze portofoon heeft dankzij zijn 10watt zendvermogen en high gain UHF antenne een zeer goed bereik in verschillende omstandigheden. Het precieze bereik van deze portofoon is afhankelijk van de omgeving waarin u deze gebruikt.

Portofoon bereik vergroten met een repeater
Heeft u onvoldoende bereik met uw portofoons en u weet zeker dat u al de juiste aanpassingen heeft gedaan aan de antenne en instellingen mbt zendvermogen dan kom je op het punt om over te gaan met een portofoon repeater. Een repeater zorgt ervoor dat het ontvangen signaal doorgestuurd wordt. Door de repeater op een centrale plek op te stellen of een goede locatie met een hoog geplaatste antenne kun je het bereik van de portofoons enorm vergroten. Het bereik met een hoog geplaatste antennen kan varieren van wel 10 t/m 60 kilomter en meer. 

Walkie talkies met een groot bereik
Naast de mogelijkheid om een portofoon aan te schaffen, kunt u ook voor het gebruik van een walkie talkie kiezen. Zoals eerder beschreven wordt een 
walkie talkie voornamelijk door particuliere gebruikers gebruikt. Gebruik de walkie talkie bijvoorbeeld op een wintersportvakantie, waarbij u elkaar snel uit het oog kunt verliezen door een verschil in snelheid. Met een walkie talkie met een groot bereik kunt u elkaar op de hoogte houden van uw positie op de piste.

IP Gsm 4G / 3G Portofoons met een onbeperkt bereik
Bent u opzoek naar een portofoon die een onbeperkt bereik heeft dan kunnen wij een van onze 
IP portofoons adviseren. Een IP portofoon maakt gebruik van data (Internet) welke aangeboden kan worden via Wifi of als u buiten het bereik van Wifi bent via de een data Sim kaart. Op deze manier heeft u altijd bereik met uw IP portofoon door heel Nederland, afhankelijk van de soort simkaart en abonnement zelf wereldwijd!. Wij hebben IP portofoons in verschillende gradaties, van instap IP portofoons op basis van het gratis Zello netwerk tot ons eigen professionele Smart Portofoon systeem op bais van Virtual Trunk.

Terug naar blog overzicht: 

circle-arrow-left Terug naar overzicht