Wat zijn de verschillen tussen diverse digitale portofoons?
Algemeen

Wat zijn de verschillen tussen diverse digitale portofoons?

De belangrijkste tips op een rijtje.

Er zijn tal van verschillende situaties denkbaar, waarbij het gebruik van een portofoon raadzaam kan zijn. Portofoons kunnen binnen gezinnen of families gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook in zakelijk verband. In het geval van een gezin kan de portofoon het mogelijk maken om tijdens een fiets- of wandeltocht met elkaar te blijven communiceren. Door het verschil in snelheid kunt u elkaar al snel uit het oog verliezen! Het is voor particulieren echter gebruikelijker om een walkie talkie te kopen, in plaats van een digitale portofoon. Het voordeel aan een walkie talkie is dat het aanvragen van een vergunning in vrijwel geen enkel geval noodzakelijk is. Voor bedrijven is het gebruik van een portofoon ideaal voor de communicatie tussen een receptioniste en de verschillende afdelingen, tussen beveiligers binnen het bedrijf, enzovoorts.

Waar men voorheen vaak koos voor het gebruik van analoge portofoons, kiest men tegenwoordig vrijwel altijd voor een digitale portofoon. Bij de aanschaf van een digitale portofoon dient u op tal van verschillende aspecten te letten. Hoe groot is het bereik van een portofoon? Kan ik meerdere kanalen gebruiken? Enzovoorts. In dit artikel zetten we de belangrijkste kooptips voor u op een rijtje! Mocht u vragen hebben bij de aanschaf van een nieuwe portofoon, dan staat onze klantenservice voor u klaar om u van passend advies te voorzien.

Het bereik van een digitale portofoon
Een van de belangrijkste aspecten om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe portofoon is het bereik van de digitale portofoon. Hierbij is het vooraf van belang om voor uzelf te bepalen over welke afstand u de portofoon wilt kunnen gebruiken. Wilt u de portofoon kunnen gebruiken om te communiceren met verschillende afdelingen binnen uw bedrijf? Moeten de digitale portofoons gebruikt kunnen worden door de beveiligers van een winkelcentrum? Enzovoorts. Op basis van deze informatie kunt u voor een bepaald bereik kiezen. Het is sterk aan te raden om altijd voor een iets groter bereik te kiezen dan u op voorhand nodig verwacht te hebben. Betonnen en metalen obstakels kunnen het bereik van een portofoon verslechteren.

Aantal kanalen op een digitale portofoon
Naast het bereik van een 
digitale portofoon is ook het aantal kanalen op uw portofoon van belang bij het maken van een keuze. Zeker wanneer u de portofoon vanuit een centrale gaat gebruiken is het belangrijk om naar de mogelijkheid tot het gebruiken van verschillende kanalen te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de receptioniste, die afdelingen los van elkaar moet kunnen bereiken. Naast de mogelijkheid om losse afdelingen aan te spreken via de portofoon kunt u logischerwijs ook via een centraal kanaal communiceren.

Let op: voor het gebruik van een besloten portofoonnetwerk is een vergunning noodzakelijk! Deze vergunning is vijf jaar geldig en dient vervolgens verlengd te worden. Lees via deze link alles voor het eenvoudig aanvragen van een portofoon vergunning.

Terug naar blog overzicht: