Portofoons en walkie talkies onmisbaar binnen fast food restaurants
Algemeen

Portofoons en walkie talkies onmisbaar binnen fast food restaurants

Portofooncommunicatie: kwaliteit voor personeel en klant

Door de jaren heen zijn steeds meer bedrijven overgestapt op het gebruik van portofoons en walkies talkies, in plaats van mobiele telefoons of vaste telefoonlijnen. Daarbij waren er tal van bedrijven die überhaupt geen communicatiemiddelen gebruikten om verschillende afdelingen snel en vooral eenvoudig met elkaar te laten communiceren. Een goed voorbeeld van een branche waarin het gebruik van portofoons en walkie talkies sterk aan populariteit gewonnen heeft, is de horecabranche. Denk bijvoorbeeld aan fast food restaurants, die de portofoons en walkie talkies op verschillende manieren in kunnen zetten.

In dit artikel vertellen we u meer over het gebruik van portofoons en walkie talkies binnen een fast food restaurant. Naast de communicatie tussen de verschillende afdelingen van een fast food restaurant worden portofoons ook veel ingezet voor de beveiliging van horecagelegenheden. Specifiek voor het beveiligen van clubs en cafés!

Portofoons bij McDonald's
Een van de fast food restaurantketens die gebruik maken van de portofoons uit ons assortiment is McDonald’s. Binnen McDonald’s kiest men voor de Kenwood PKT-23 portofoon in combinatie met de KHS-34 headset. Deze combinatie maakt het voor McDonald’s mogelijk om de bediening aan tafels te vereenvoudigen. Deze portofoon is makkelijk te bedienen, licht van gewicht en heeft een extreem goed bereik. Ideaal voor binnen fast food restaurant!

Communicatie tussen de kassa en keuken
Veel fast food restaurants werken met vast personeel achter de kassa, in combinatie met vast personeel in de keuken. In de keuken zorgt men voor de bereiding van de gerechten, die vervolgens door medewerkers achter de kassa aan klanten worden meegegeven. In de tijd dat gerechten bereid worden kan de medewerker achter de kassa nieuwe klanten helpen. Zo hoeven klanten nooit lang te wachten voor hun bestelling opgenomen wordt en heeft iedereen binnen het fast food restaurant z’n eigen taak. Om de 
communicatie tussen de medewerkers achter de kassa en medewerkers in de keuken te versnellen, kan het gebruik van portofoons en walkie talkies raadzaam zijn.

Iemand die bij de kassa staat kan via de walkie talkie een bestelling doorgeven aan de keuken of navragen wat de status van een bepaalde bestelling is. Zo verloopt de communicatie soepeler, zonder dat er door het fast food restaurant geschreeuwd hoeft te worden door medewerkers.

Portofoon met headset
Voor een zowel de medewerkers achter de kassa, als voor de medewerkers in de keuken is het niet handig om de portofoon in de hand te moeten hebben. Gelukkig bestaat hier een simpele oplossing voor: het gebruik van een portofoon in combinatie met een headset. Deze headsets zijn voorzien van een klein microfoontje, waarmee heel eenvoudig gecommuniceerd kan worden.

In ons assortiment vindt u een groot aantal verschillende soorten portofoons en walkie talkies. Deze communicatiemiddelen hebben een prijs die uiteenloopt van nog geen honderd euro, tot een paar honderd euro. Het is enigszins afhankelijk van de toepassing van de walkies talkies en portofoons en de omvang van uw fast food restaurant, welk type walkie talkie of portofoon het meest geschikt is. Wij kunnen u hierover adviseren!

Terug naar blog overzicht: