Portofoons speciaal voor evenementen

Portofoons speciaal voor evenementen

Portofoons zijn een ideaal communicatiemiddel voor organisaties. Niet alleen voor grote bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor evenementenorganisaties! Gedurende een evenement moet er snel en gemakkelijk gecommuniceerd kunnen worden tussen verschillende partijen. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen beveiligers op het evenemententerrein, de communicatie tussen de beveiligers en verkeersregelaars, enzovoorts. Er zijn tegenwoordig verschillende portofoons verkrijgbaar, die ideaal zijn voor grote evenementen! Dit komt door hun grote bereik, de mogelijkheid om gesprekken over meerdere kanalen te voeren, enzovoorts.

Het is sterk aan te raden om altijd voor een digitale portofoon te kiezen. Hoewel men voorheen vaak voor analoge portofoons koos, biedt een digitale portofoon verschillende voordelen. Zo is de kans op ruis of interferentie aanzienlijk kleiner, neemt de kans op een storing af en is het bereik vaak groter. Zeker bij grote evenemententerreinen is een groot bereik essentieel! Gebruikt u al portofoons voor uw evenement?

Communicatie vanuit een centrale post
Bij de organisatie van een groot evenement zijn tal van verschillende partijen betrokken. In veel gevallen worden deze partijen vanuit een centrale post op het evenementterrein aangestuurd. Binnen deze centrale post hebben een of twee personen de regie, die alle informatiestromen gedurende het evenement in de gaten houden en dit waar nodig naar de juiste mensen communiceren. Om deze communicatie mogelijk te maken kunnen zij mobiele telefoons gebruiken, kiezen voor een vaste telefoonlijn, enzovoorts. Dergelijke communicatiemiddelen brengen echter risico’s met zich mee, door de kans op een slecht bereik. Om te voorkomen dat beveiligers, artiestbegeleiders of verkeersregelaars niet bereikbaar zijn, kunt u beter voor een portofoon kiezen.

Zoals reeds beschreven biedt een portofoon verschillende voordelen aan de organisatie van een evenement. Het grote bereik is hier wellicht het beste voorbeeld van. Met een portofoon kunt u zowel binnen een evenemententent of –feestzaal communiceren, als ook tot ver daarbuiten. Veel portofoons hebben een bereik van enkele kilometers (mits u voor een digitale portofoon kiest).

Meerdere kanalen op een digitale portofoon
Naast het grote bereik van
een digitale portofoonis het met dit type portofoon mogelijk om over meerdere kanalen te communiceren. Dit is zeker voor evenementen ideaal! Bij een evenement zijn immers verschillende partijen betrokken, namelijk: beveiligers, cateraars, verkeersregelaars, artiestbegeleiders, organisatoren in de zaal, verkopers van tickets, enzovoorts. Het is vervelend als de volledige communicatie via al deze partijen verloopt! Door iedere partij een eigen kanaal te geven kunt u heel eenvoudig met losse groepen betrokkenen communiceren. Zo kan de rest zich blijven concentreren op hetgeen voor wat zij ingehuurd zijn.

Houd er rekening mee dat u voor het gebruik van portofoons bij grote evenementen in veel gevallen een vergunning nodig heeft. Met een vergunning is het mogelijk om privénetwerken op te zetten, waarmee u voorkomt dat gesprekken af te luisteren zijn. Zeker voor beveiligers van een evenement is dit een voordeel.

Terug naar blog overzicht: 

← Vorige Volgende →