Walkie talkie

Een walkie talkie wordt ook wel een portofoon genoemd. Dit is een draagbaar apparaat met een accu en een antenne, die het mogelijk maakt om snel en op een afstand te communiceren met meerdere personen. Hoe dit precies werkt, leest u op deze pagina. Ook leest u op deze pagina wat de mogelijke toepassingen zijn van walkie talkies en waar u op moet letten als u eventueel walkie talkies aan wil schaffen.

Onze top 3 portofoons

geselecteerd door onze specialist
Motorola TLKR T92 H2O IP67 PMR446 Portofoon set
Speciale prijs 129,95 107,40 Adviesprijs 169,95 Vanaf 122,95
Sorteer op:
Nieuwste
Pagina
Deze bedrijven gingen je allemaal voor.
De portofoon specialist
s en waar u op moet letten als u eventueel walkie talkies aan wil schaffen.

Hoe werken walkie talkies?

Walkie talkies zijn uitgerust met een antenne en dit betekent dat er geen zendmast of mobiel netwerk nodig is om met de portofoons te kunnen communiceren. Als de toestellen beide op hetzelfde kanaal zitten, is het namelijk ook zonder zendmast of netwerk mogelijk om met elkaar te communiceren. De walkie talkie werkt als volgt. Door op de PTT-toets te drukken, wordt er verbinding gelegd met het kanaal. Dit betekent dat u uw boodschap in kunt spreken. Laat u de knop los, dan is uw boodschap afgelopen en heeft uw gesprekspartner met de andere portofoon de mogelijkheid om op uw boodschap te reageren. De accu’s van de apparaten voorkomen dat de walkie talkies tijdens het communiceren uitvallen.

Wat zijn de mogelijke toepassingen van walkie talkies?

Walkie talkies kunnen zowel recreatief als zakelijk gebruikt worden. Koopt u walkie talkies voor recreatief gebruik, dan kunt u de apparaten bijvoorbeeld aan uw kinderen geven. Kinderen vinden het leuk om met portofoons te spelen, zowel binnen als buiten. Ook kunt u ervoor kiezen om de walkie talkies mee te nemen op vakantie, bijvoorbeeld als u op de camping gaat staan. Met de portofoons kunt u altijd met elkaar communiceren, ook als de kinderen ergens op de camping gaan spelen. U hoeft uw kinderen geen dure telefoon mee te geven, maar u blijft wel altijd in contact. Worden walkie talkies zakelijk gebruikt, dan wordt er doorgaans gesproken over portofoons. De zakelijke toepassingen van walkie talkies zijn erg uiteenlopend. Zo worden de portofoons gebruikt in winkels, maar ook in de horeca, op evenementen, door beveiligingsmedewerkers en ga zo maar door. Op grote bedrijventerreinen worden portofoons ook veel gebruikt, zodat medewerkers altijd met elkaar kunnen communiceren zonder zendmast of mobiel netwerk in de buurt.

Walkie talkies kopen: waar moet u op letten?

Bij het aanschaffen van walkie talkies, zijn er enkele dingen waar u op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te controleren welk bereik een walkie talkie heeft. Wilt u met elkaar kunnen communiceren op een groot terrein, dan moet het bereik van de portofoons dit wel kunnen halen. Verder let u op de accu die de apparaten hebben (en dan vooral de accuduur), de manier waarop u de apparaten moet gebruiken, de waterdichtheid van de walkie talkies en de eventuele extra functies van de walkie talkies. Sommige walkie talkies kunt u bijvoorbeeld ook als babyfoon gebruiken, maar dit is niet bij alle portofoons het geval. Wilt u uw walkie talkies als babyfoon kunnen gebruiken, dan test u eerst of dit wel mogelijk is.